tisdag 9 december 2008

♥ Juligt i stugan
Fortfarande står några av de julkartonger som vi bar ned från vinden vid första advent kvar på golvet i köket. Jag fick ett ryck och hängde upp några gardiner och maken bytte ut lamporna mot ljusstakar eller stjärnor i fönstren. Sen töade snön bort, det började regna och blev några plusgrader. Inte mycket till julstämning då.

Ska väl ta och gå igenom lådorna igen, utifall jag hittar något mer som ska få vara framme under en dryg månad här hemma.

Jag visar en bild på de glöggmuggar som jag köpte på Gekås. De är inte så stora så man får fylla på många gånger. Vi har faktiskt bakat saffransbullar, men de är inget som man kan ta kort på och visa, för de ser ut som noshörningar istället för kringlor. Hur som helst, de var himla goda i alle fall.

En bild visar vårt köksfönster, som jag förmodligen inte kommer komma överens med förrän fönsterkarmar och brädorna blir vita. Än så länge pågår förhandlingar om det, men jag har svårt att se att jag ska gå förlorande ur den striden. Om inte maken föreslår "sten, sax eller påse" förståss. Den fina hjärtljusstaken har vi fått av svärfar och stjärnan på fot köpte jag på Clas Ohlson.

Den tredje bilden är på den fina ljusstaken som jag hade turen att vinna hos Inredning med mera tidigare i höst. Den lilla tomteljuslyktan köptes på Gekås för några ynka kronor.
Kransen (ok den är inte äkta), fick jag av pappa. Sedan fäste jag några kanelstänger och några miniäpplen på den, innan den fick ta plats på ytterdörren.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att se ett pyntat kök. själv sitter jag på kammaren och väntar på mitt nya kök. Det blir nog inte färdigt till jul så pyntningen får vänta. (Jag får nog vara glad om spisen och vasken kommer på plats).

Kram

Ulli sa...

Det ser ju riktigt fint ut med ljusstaken på bordet. Ser mysigt och juligt ut. Kul att den kommer till användning och att du är nöjd.

Ha det så gott!
Kram Ulli