fredag 4 maj 2012

♥ Gammal sax och brunt snöre!

Bild: Plantagen

Fattar inte riktigt vad det är med gamla slöa saxar och sånt dära brunt snöre, men en sak är säker vilken fin inredningsdetalj det är. Visst då? Köpte några rullar snöre när jag och syster var på det stora varuhuset för typ 100 år sedan. Allt där är ju fånigt billigt. 

En sån där snygg (lagom sliten sax) skulle vara snyggt att ha hängande på en krok (på lagom avstånd från små fingrar) i tvättstugan, bredvid tvättmedel och sköljmedel i snygga burkar och flaskor.

Har sedan tidigare en sån dära snygg zinkburk där man drar ut snöret i ett hål i locket som jag fått i present. Men snygg-burken skulle nog må bra av att ha sällskap av snygg-saxen :)

I helgen röjde vi i trädgården så det stod härliga till. Maken gick loss med den (från i höstas) nyinköpta häcksaxen på våra fem gigantiskt stora burkar, som numera ser så prydliga ut. Dock kom det fram x antal kvadratmeter med gräsyta (numera jord) kring dem som vi nu behöver så.

Man behöver inte gå på gym när man har trädgård för tror att maken tappade räkningen på hur många skottkärror med grenar han gick (småsprang?) i väg till den stora tippen.

Jag tog ett varv med gräsklipparen och det var en fröjd att kunna köra runt buskarna, vilket inte gått förut. Det var dock en mindre fröjd att köra i de delar av vår trädgård som är full av mossa. Två gånger körde jag fast. Det var bara att höja upp klipparen några snäpp och ta sats :)

Studsmattan monterades upp av maken och herr M. Tror ni att vi har en glad kille här hemma som hoppar varje dag, eller?! Jepp! 

Har också planterat i pallkragarna. Det blev (ja ja, återstår väl att se om det blir, men tanken är att det ska bli) sallad, morötter, dill och gul lök. Dessutom finns sedan förut rabarber ("barbror" enligt lilleman), timjan och gräslök.

1 kommentar:

Tillsammans Hemma sa...

Här komemr en liten, liten
moss- tröst ♥ från mig.

Mossan som ställer till elände när vi klipper "gräset" om det är något gräs kvar - känner igen mig väldigt väl i din beskrivning?

Jo, mossan ja är väldigt mjuk, ullig, hållbar, lättodlad och framförallt otroligt vackert grön på håll!!!! Ser nästan ut som gräs faktiskt - om man kisar lite med ögonen hm...?

Vår gräsmatta är mer en mossmatta i år känns det som, måste nog göda den i massor!

Ha en bra vårhelg från Loo!