söndag 21 februari 2010

♥ Nytt i köksskåpet

Snacka om bra timing! Sade senast under frukosten att jag ville ha nya lagom stora skålar att äta yoghurt i, eftersom de gamla från Ikea har några år på nacken och blivit aningen slitna i diskmaskinen.

När jag sedan besökte Ica Maxi hittade jag fina grå skålar från Höganäs för endast 19 kr. Det fanns muggar i samma färg också, men de var så klart redan slut.

Spanade runt lite kring övrigt porslin och heminredning och de hade mycket fint.

2 kommentarer:

Villa Tretton sa...

Hej!
Kul att du kikade in hos mig.
Tack snälla, det är en Sandbergs tapet och jag är nästan säker på att den utgått ur sortimentet. Älskar den och har inte hittat någon annan som slår den;) därför ville jag inte byta ut den trots att vi gjort om lite nu. den får hänga med ett tag till!
Ha de så gott!
Kram Susanne

Vardagens guldkorn sa...

Hej igen!
Tack! Jo lilla toaletten målade vi om under julledigheten, vi använde:

Beckers "grepp grundfärg" matt vit för inomhusbruk som grund på både golv och väggar. Vi målade lite bakom toaletten först och lät det torka innan vi målade allting. Vissa våtrumsväggar/golv kan tydligen reagera med färgen och liksom lösa upp sig och "korva" sig (inte så snyggt) så prova på liten yta som inte syns först!

Sista 2 vändorna på väggarna målade vi med:
Beckers "elegant" "aqua lackfärg" ( halvblank 40)

Sen målade vi golvet med :
Beckers "Golvfärg plus" för inomhusbruk (för trä och betonggolv) (blank, för att det ska vara enkelt att torka av)

Vi fick jättebra hjälp av personalen i färgaffären. Att måla över plastväggar är inget de rekommenderar eftersom försäkringen inte gäller om det händer något (om väggen löses upp av färgen) men hon som vi pratade hade gjort det själv hemma med bra resultat och eftersom det inte var något våtutrymme i den meningen (bara gästtoa, ingen dusch) så trodde hon inte att det skulle vara någon fara. Men prova alltid på en lite fläck först där det inte syns!!
Hoppas detta var till någon hjälp =0)
Lycka till!
Kram Linda