tisdag 4 juni 2013

♥ Fullspäckat fixarschema!

Bild: Ellos

Denna vecka och den kommande har vi semester respektive föräldraledighet här i huset. Har en hel del renoveringsfix och planer som vi hoppas går i lås, bokstavligt talat. 

På torsdag kommer nämligen en snickare och byter våra ytterdörrar. Bye bye till de svarta, hemska, fula dörrarna och välkommen till våra nyinköpta vita Leksandsdörrar.

Försöker bara komma överens om handtag, cylinder, vred m.m. Är ju en djungel det där!

Maken är inne på teknikens bana (igen!) och vill ha ett elektriskt lås med kod och "tagg". (Grymt fult enligt mig!) Han fick väl helt enkelt mersmak efter garageportbytet. Jag är mer inne på den lantliga stilen med ett fint svängt handtag och vred i matt krom.

Har just avslutat fönstermålningen på framsidan. Det blev fyra strykningar per fönster så det tog sin lilla tid. Sparar baksidan tills resten av framsidan är klar. Har nämligen x antal löpmeter dörrfoder och "smygar" som ska målas tills snickarn kommer. 

Å parallellt med det så hålls det på med ett husbygge till vår nya "familjemedlem", nämligen robotgräsklipparen som sköter makens mitt jobb på gräsmattan. Klart att den ska få en egen stuga i Falurött med vita knutar ;)

Å sen... ska tre pelare på  farstukvisten bytas, ny trall läggas och ett nytt fint staket snickras.

Å sen... ska framsidan bättras på med rödfärgen innan alla foder kring fönster målas vita(re) och alla (löstagbara) fönsterspröjs ska målas på framsidan. Puh...det lär väl också bli fyra gånger per spröjs.

Kan väl säga som så här att det kollas flitigt på "väder-apparna" så vi ser hur det går för våra målarplaner kommande dag/ar. 

Håller tummarna för fint väder och glada barn!

Inga kommentarer: