onsdag 31 augusti 2011

Budget vs lyx - Bordslampa!


På väg till den dära mataffären idag, passade jag på att smita in på Mio igen för att jag nu bestämt mig att unna mig nya kuddar. Tänkte att det skulle passa lagom till att hösten hittat hit.

Det var väldigt utrakat på kuddar, och såklart var en av de jag ville ha slut. Går ju givetvis att beställa, men jag ville ha mina NU. Dessutom vill jag ha nya kuddar och inte plocka bland utställningsexemplaren som expediten föreslog. Hallå, hur många har inte plockat med dem kuddarna?! Köper man nytt vill man väl ha nytt, eller?!

Hur som helst så köpte jag en fin skylt som jag sett i katalogen. Sista exemplaret i butiken. Hittade ingen bild på hemsidan, så det får komma en när den åkt upp på väggen. Hm...vart den nu ska sitta?

Såg två snarlika fina lampor i butikernas respektive kataloger. Den översta bilden visar en lampa från Clas Ohlson för 299 kr och den nedersta en från Mio för 690 kr. Skulle vara fina på ett skrivbord eller kanske som sänglampor.

lördag 27 augusti 2011

♥ Stjärnnyheter från Mio!






Maken tyckte jag var värd lite "egentid" och tyckte att jag fick det om jag åkte själv och storhandlade på Willys. Hm...sicken omtänksam make man har!?

Passade på att smita in på Mio som ligger i samma område på vägen till den otroligt spännande mataffären. Där fanns det väldigt mycket fint. Fastnade speciellt för överkastet och kuddarna i denna serie.

Dagbädden på översta bilden gick inte heller av för hackor. Speciellt inte när de i butiken hade bäddat med ett av stjärnöverkasten.

Tog med mig en katalog hem, och såg att det stod att det var "tag 3 betala för 2" på alla kuddar. Så jag kanske ska ta en slant av de där födelsedagspengarna jag fick och köpa tre nya fina kuddar ;)

onsdag 24 augusti 2011

♥ Stövlar - Budget vs lyx!








När man är föräldraledig och stålarna inte direkt öser ner som regnet gör var och varannan dag, får man hålla tillgodo med budgetvarianten när det behövs köpa nya stövlar.

Jag har ett par röda som tyvärr (snarare tack och lov enligt maken) blivit så slitna att jag nog inte ens kan ha dem på när jag går till postlådan, så det var dags att handla nya.

Det fick bli de på översta bilden från Jula för 79 kr. Tåls ju att jämföra med Hunter-stövlarna för 1249 kr från Brandos.

Så nu kan jag inte skylla på att det är dåligt väder när lillkillen och jag ska ut.

Lillkillen som nu på eftermiddagen är varmare än vad vår Contura-kamin är när vi eldar som bäst. Hoppas på att det är något som är snabbt övergående, för hur det än är så är det mycket roligare att han är i sin vanliga full-fart-överallt-form, än denna hängiga :)

Vi misstänker att det är fler tänder på g, eftersom det dreglas och gnags på det mesta, vilket inte hör vanligheten till. Hoppas på att det "bara" är det som spökar.

lördag 20 augusti 2011

♥ Att drömma går ju...




Ooops, nu är jag där igen. Kikade in lite på Granits hemsida. Har ju fått plats för ett pysselbord i förrådet efter ommöbleringen. Dessa godsaker skulle passa så fint in där. Antar dock att stunderna vid pysselbordet kommer vara ytterst få, så jag får nog nöja mig med om jag kan sitta där och slå in presenter och skriva kort eller nåt till att börja med. Meeeen det är väl inte fel att drömma lite va?

Idag invigde jag arbetsbänken i garaget genom att skära till två bitar frigolit som sedan tejpades ihop och kläddes med ett fint tyg till killens rum. Det hela blev en "liten" tygtavla med måttet 90 * 120 cm. Passade bra att sätta upp på väggen och täcka alla små märken och spikhål i tapeten innan man vet vad man ska ha där på väggen.

Imorgon fortsätter vi nog att beta av att-göra-listan med välbehövliga saker som vore skönt att hinna med innan hösten kommer hit på riktigt.

tisdag 16 augusti 2011

♥ Semesterfix!





"Bloggtorkan" de senaste veckorna har dels berott på tidsbrist men mest på avsaknad av internet. Kan ju säga att det där företaget med rosa/lila logotype med vit text inte tillhör min favorit just nu. Vet inte hur många timmar som maken tillbringat i kö i butiken eller i telefon. Grrr!

Visar lite bilder från vår senaste tripp upp i landet. Vi hann dock inte ut i skogen och plocka några blåbär som vi tänkt, så det får vi försöka göra här hemma istället.

Något vi däremot plockar varje dag är nedfallna äpplen här på tomten. Killen som fått nya fina små arbetshandskar är en riktig hjälpreda när det gäller detta. Plommonträdet har fullkomligt svämmat över med plommon och päronen är också på G.

Familjen M tog hand om vår buskille några timmar förra veckan, så maken och jag gjorde ett ryck i garaget. Med hjälp av överblivna brädor och en stor skiva byggde vi en alldeles egen designad arbetsbänk. Blev himla bra och snygg faktiskt. Sedan kompletterade vi med en verktygstavla till väggen och krokar för att hänga upp stege, krattor, sopborste och räfsa. Ordning och reda med andra ord!

Dörren från garaget till förrådet är också tapetserad. Blev dock några envisa bubblor som inte gick bort, men det får duga ändå, det är ju ändå ett garage för tusan ;)

Augusti månad fortsätter att rulla på i en rasande fart, och snart är september här med allt vad det innebär ;) Med detta i sikte, har vi gjort lite ommöbleringar här hemma och killen sover så gott i sitt nya fina rum och i sin säng. Skönt!

Maken är tillbaka på jobbet efter semester nummer två, och killen och jag roar oss själva om dagarna. Det är inte så svårt, för det är verkligen full fart på honom HELA tiden. Antar att det precis som det ska vara, men det är lite svårt att hinna med i hans tempo dag efter dag ;)

Får se när nästa inlägg kommer, med tanke på allt elektronikstrul. Tänkte nämligen visa lite före- och efterbilder på killens nya rum, garaget och dörrtapetseringen. Så kika in igen vet jag!