onsdag 15 juni 2011

♥ Snabba steg!




Här är en bild på T´s "lilla" fot från stranden på Mallorca. Foten är inte direkt så liten och pluttig som när han var nyfödd, och rätt snabb i fötterna är han nu förtiden också busgrabben ;)

Min första dag på låååångledigheten. Känns väldigt skönt att veta att man har en hel sommar ledig med lilleman (och några veckor med maken). Sen får vi se vad hösten har att erbjuda. Ännu mer jobb på hemmaplan, om allt går vägen antar jag :)

Tapeter är inköpta till T´s nya rum. Så nu håller maken och jag på att röja möbler (och damm) där på kvällarna. Det gäller att tänka till vart man ska flytta dem, för vi har ju inte så många extra kvadrat att spela med.

Har också köpt mer vit snickerifärg, eftersom x antal saker fått kölapp till måleriverkstan. Vi har nog insett att vi inte ska ha så stora förhoppningar att få in bilen i garaget den närmsta tiden i sommar, eftersom där nu är invaderat av möbler, brädor och annat med "kölapp" :)

Pappa levererade en fin växasäng som T ska ta över. Tror nog att den får smaka på penseln också, även om den var väldigt fin som den var. Har en bild av att jag (läs syster *blink blink*) ska försöka mig på att texta något fint, och då är det ju klart finast om den är vit.

Till helgen ska vi försöka oss på att spela en golftävling. Det blir ju inte mycket träning med klubba och boll, så jag tror att både jag och maken är överens om att vi inte är med för att tampas om segern denna gång, utan bara för att få spela.

Nej, nu ska jag se vart maken tog vägen med den där förstärkaren, högtalarna och annan "ful-teknik" vi bar ut från kontoret. Jag föreslog "Blocket", men han svamlade nåt om att det nog fick plats i vardagsrummet, och försökte få mig att tror att det var inne med svarta detaljer till allt det vita. Huuuuuu!

Fortsättning följer...

torsdag 9 juni 2011

♥ Ho ho!

Bild: Jotex

I den kontorslängan som jag sitter har vi en icke fungerande ac som bara står till ingen nytta. Ingen höjdare när det är så kvavt ute (och inne). Inte heller någon bra kombination när man tror att man fortfarande är i hyfsad kondition och smålunkar de tre trapporna upp flera gånger om dagen. Det blir rätt varmt kan jag lova.

På lunchen tog jag en tur till andra sidan gatan där en färg- och tapetaffär ligger. Är sugen på att göra om typ överallt och det NU på en gång här hemma. Tror inte att maken stöder mig riktigt där, utan tycker nog bara att jag får lite väl impulsiva idéer ibland.

Som tur är så har vi ju några vrår här hemma som vi ännu inte har satt vår prägel på sedan vi flyttade in, så nu är det dags att få frossa lite i tapetdjungeln tycker jag. Men den är ju gigantiskt stor.

Vi har inte funderat klart på om lillkillen ska få byta rum till det vägg i vägg. Då vet jag exakt vilken typ av tapet han ska få. Men om han ska ha kvar sitt rum, så blir det ett svårare val.

Tror att jag har lite målarabstinens efter att inte ha haft något att målat på flera kvällar. Meen, något ska jag nog kunna rota fram i gömmorna som behöver piffas till. Nej, då menar jag inte maken ;)

tisdag 7 juni 2011

♥ Sittbänk - före och efter!




Mmm...lite skillnad va? En alldeles "nystulen" sittbänk från mammas hall som inte fick hänga med längre när det skulle renoveras där. Passar utmärkt i vårt uterum, där man kan slå sig ner och filosofera lite och fundera på nya projekt.

Lyfter man på locket så finns det plats för förvaring. Perfekt!

Tror vi klarade oss från värsta åskovädret här hemma, men det gjorde inte jag när jag brummade hem från jobbet på eftermiddagen. Har inte varit med om värre regnoväder när man varit ute på vägen. Fick till och med stanna på rastplatsen några minuter, för jag såg verkligen ingenting genom framrutan.

Nu blir det till plocka lite i hemmet medans vi inväntar fotbollen. Heja heja!

måndag 6 juni 2011

♥ Uteliv!

Bild: Åhlens

Så var det måndag dårå, fast ändå söndag. Skönt med ytterligare en solig ledig dag med grabbarna.

Känns som vi fått mycket gjort i helgen här hemma. Maken har klippt hela hela häcken. Vi har röjt och fixat i uterummet, där alla möbler nu äntligen är färdigmålade :) Lekstugan har fått upp diskställ, tavlor och de fina gardinerna som syster sydde ihop. Den gigantiska (eh? kanske inte riktigt) poolen har fyllts upp och T har redan badat flera gånger.

Den höga fula hyllan som stod i uterummet har numera målats om (vit så klart) och fungerar nu som skohylla i förrådet. Fast det fick bara plats med en bråkdel av alla skor. Kanske dags för en skorensning trots allt ;)

Idag får vi se hur långt vi hinner med fasadtvätt av ena kortsidan av huset. Jag ska ta mig an lite ogräsrensning i rabatterna, nu på förmiddagen innan det blir tokvarmt.

Ska nog ta mig en närmare titt i de där pallkragarna som jag odlade i. Antingen har jag slarvat eller så har T grävt upp alla frön, för det ser aningen glest ut bland salladsbladen och morötterna. Gör om gör rätt!

Nähä, dags att hänga dagens första maskin tvätt och sedan ge sig ut i värmen.