onsdag 20 april 2011

♥ Lekstugedrömmar!






Ibland är det tur att man inte har obegränsat med resurser på lilla kontot. Titta vad söta saker det finns. Hur fint skulle inte vår lilla mästerkock kunna ha det i sin lekstuga?

Fick ett reklamblad med tidiningen "Mama" som jag prenumererar på, och då stod det att denna sida hade fri frakt på det de skickade om man angav en kod som stod på reklambladet. Bilderna på reklambladet skvallrade om att de hade mycket fint, till fina priser.

Jag kikade in och hittade massor med fint (till mindre fina priser också tyvärr). Så det är bara att fortsätta drömma :)

Nu har jag tagit påskledigt till tisdag efter påskhelgen. Ska bli så skönt, för detta med tidiga mornar och dagveckor är icke min grej. Tur att eftermiddagarna och kvällarna är så fina.

Nu blir det till att följa upplösningen i Sveriges mästerkock.

torsdag 14 april 2011

♥ Fredagskänsla!

Bild: Bruka

Riktigt skönt med långhelg igen. Dock ingen risk för vila i helgen. En golftid är bokad och så hoppas jag på ännu mer trädgårdsröj. Imorgon far lillkillen, jag och mormor hans till det stora badhuset i stan. Börjar ju bli hög tid att känna på vågorna i bassängen inför vår resa om några veckor.

Fick köpa en storlek större på killens badblöjor för den storleken han hade i somras såg alldeles för liten ut.

Hann med en sväng i stadens affärer här om eftermiddagen. Dock är jag inte så förtjust i allt påskpynt och det var svårt att se allt vårfint bakom alla gula fjädrar och kycklingar. Gick in i en av favoritbutikerna med mitt presentkort i högsta hugg. Efter några varv kunde hon med beslutsångest-light inte bestämma sig så hon gick ut tomhänt denna gång med.

Tog en tur till bokhandeln som bara finns på stan, för där hade jag presentkort nummer två som jag fått från jobbet för x-antal år sedan i julklapp. De hade tyvärr inte många inredningsböcker, som jag nu hade tänkt unna mig en fin en. Så jag köpte en fin bok om kakor och en om muffins, och så blev det en del kvar på presentkortet till jag hittar nåt mer.

Hade en bok typ "Lantligt och vintage" som jag kunde tänka mig, men det kändes som om man redan sett alla bilder i tidningar eller bloggar tidigare, så jag avvaktar och håller utkik i hyllorna här i vår och sommar.

Nu ska jag packa klart badväskan, för imorgon bitti så hänger tre "knubbsälar" på låset till badhuset ;)

fredag 8 april 2011

♥ Shoppingrace!

Bild: Ellos

De mesta av tankarna (i inredningsväg ska väl tilläggas) går till antingen projektet i tvättstugan eller lekstugan. En gardin liknande denna vill jag ha i de bådas respektive fönster. Fast i lekstugan får det bli en pytteliten variant av denna. Hoppas syster ställer upp med symaskinen och experthjälp ;)

När det blåser så dära tokmycket ute är det skönt att krypa in i lekstugan när vi kommit hem från dagis och bli serverad kaffe eller vad det nu kan vara buskillen häller upp i de små glasen. Inte går det någon nöd på honom att behöva leka i "fulfurustugan" direkt, men tänk så ljust och fint det kommer bli när det blir klart.

De ca 200 meterna hem från dagis tar allt i från en halvtimme till fyrtiofem minuter att knalla hem, efter att man varit inne och vänt på samtliga uppfarter hos grannarna. Tur man bara bor 4 hus bort och känner alla grannar :)

Då går det desto snabbare att springa runt med kusin E´s (sprojlans nya fast ändå ärvda) Pax-skor i köpcentrat utanför stan. Kära jösses vad varm jag blev.

T var eld och lågor när han äntligen blev fri från selen i vagnen och fick bestämma själv vart det skulle bära iväg. Tror inte det var en expedit på hela nedre våningen som inte uppmärksammade hans framfart. Det var nästan värre än stormbyarna utanför :)

Fick ändå med mig en del fin-fina fynd hem. Var på jakt efter byxor, och hittade två par som fick följa med hem. Sedan fick T en snygg tröja och en vårjacka, som påminner om en som pappa hans har så de matchar. Allt hittades på superduper rea! Najs!

Fick även med en cardigan och en tröja i påsen hem. Sicken tur vi hade syster och jag som kom iväg idag. Nästan inte en kotte i centrat och så mycket fint på rean.

lördag 2 april 2011

♥ Full rull(e)

Bild: bythjul.com

Efter några nattpass i början veckan har jag nu varit ledig några dagar. Dock ingen vila och ingen ro, för det är rull fart på "vara-överallt-hela-tiden-och-göra-bus-killen". Antar dock att det hör 1,5-års tiden till :)


Nästan exakt en månad kvar till vår minisemester till värmen. Ser verkligen fram emot en solsäkrad vecka med bad i poolerna. Hoppas, hoppas att lilleman klarar resan lika bra som i somras. Han verkligen älskade att bada (och mamma och pappa med för den delen).

Ligger vääääldigt låg med inredningsinköpen. Enda nya är två nya mattor till tvättstugan i LIF-tema såklart. Fick de dessutom hemleverarade till dörren med några påsar nybakta bullar så det är service vill jag lova ;)

Nu i helgen ska vi klicka hem nya sommarsulor till den blå pärlan. Dock är det maken som ger sig in i den djungeln, för hans andranamn är tålamod och det kan knappt jag stava till. När det gäller att läsa tester och sånt ger jag upp. Jag tittar på designen och i detta fall skiljer det sig ju inte så mycket åt.

Nä nu ska vi passa på med förmiddagsfikat (kan man säga så klockan tio i tolv?) innan lilleman vaknar. Sedan får vi se vad helgen har att erbjuda.