lördag 29 maj 2010

♥ Alla mammors dag


Det långa uppehållet från bagen och klubborna tog ut sin rätt idag. Inte så lätt att skjuta bollarna dit man vill när träningen inte är så frekvent. Försöker att acceptera att det bara är ett spel och att vi i alle fall hade tur med vädret. :)

Besvikelsen på banan glöms lätt bort när man möts av en superglad T som står (nja, det var väl att ta i), menar förstås som sitter i vagnen och väntar på sina föräldrar vid sista green.

Barnvakten hade också röjt i vår rabatt under dagen, så vi kunde köra iväg tre skottkärror med alldeles för torra och trötta växter under kvällen. Tack snälla för hjälpen!

Imorgon är det alla mammors dag. Vad skulle passa bättre än ett par nya fina trädgårdshandskar från självaste Ejendals? Ett litet tips bara ;)

fredag 28 maj 2010

♥ Fredag igen, dårå...


Nog blommar våra äppleträd allt efter vårens klippning. Återstår att se om det kommer några äpplen senare i sommar.

Uterummet är röjt, så när som på en stol som ju ska få ny klädsel. Den får bo där ute i väntan på att den nya kostymen häftas fast. Det tar ett tag att gå hela vägen från idé till att det blir klart, när man har en liten en som tar den mesta av ens vakna tid. Samtidigt så blir det ju aldrig slut på projekt om man håller det tempot.

Just nu är det populärt hos T att hasa omkring i gåstolen och känna (och smaka) på allt som kommer i hans väg. Dessutom har har upptäkt hur roligt det är att göra läten och får fram de mest osammanhängande konversationerna emellanåt. Inte lika charmigt halv fem på morgonen dock ;)

Ikväll blir det fajitas till middag. Men först måste vi ut och slå några hinkar inför morgonens spel. Äsch, ska inte ta så allvarligt på det. Huvudsaken är ju inte att vinna, utan att man deltar. Ha ha, har aldrig hört något så fånigt. Vem kom på det?

måndag 24 maj 2010

♥ Rensa och röj

Bild: Plantagen

Håller på att måla klart det sista av de möbler och prylar som står i uterummet. Maken klagade lite här om dagen och tyckte att jag borde röja lite så vi kan sitta där på kvällarna. Hm...kul att det är han som yttrar sig om sånt för en gång skull ;)

I helgen har vi varit på kalas och firat pappsen som fyller 50, eller hur var det nu? :) Tack för ett trevligt ordnat kalas och hoppas att ni får användning för presenten/erna under semestern.

Himla tur med vädret hade vi. Barnen trodde nog att det var högsommar för de slängde av sig kläderna och hoppade gladerligen ner i vattnet. Brrr!!

Har också hunnit med att tvättat en del av det vita kring fönstren och knutarna på huset. Mammsen har gått lös på våra rosbuskar på framsidan, så nu kommer vi nog åt att tvätta kring de fönsterna med.

Sen är det "bara" baksidan av huset kvar. Det blir faktiskt en himla skillnad så man får ha det i tanken när man skrubbar för det är sååååå tråkigt.

Ska försöka hinna med att träna lite golf i veckan. Maken och jag ska spela tävling tillsammans på lördag. T har frågat mormor sin om barnvakt så vi ska hinna slå några bollar.

Är så sugen på att planera lite blommor på fram och baksidan. Får nog bli en tur ner till den lokala plantmarknaden inom kort och spana in vad de har för blomster.

fredag 21 maj 2010

♥ Trasa


Vilken värme vi har haft de två senaste dagarna. Då gör det inget att man inte har en utlandsresa bokad när man får njuta av solen på hemmaplan.

Har planterat i pallkragarna, så vi får se om det växer som det ska. Dessutom gallrades rabarberna igår, så det blev vårens första paj.

Har fortfarande lite saker i uterummet som ska målas en omgång till, men det hinns nog med under lördagen.

Killen blir 7 månader nästa vecka. Han blir mer och mer nyfiken på saker som man gör, och ska känna (och smaka) på ALLT. Den söta disktrasan från Wettex är bra att ha till hands efter varje måltid, då bordsskivan inte är lika fin som när vi började att äta.

måndag 17 maj 2010

♥ Sovrummet


Här kommer en bild på ena delen av sovrummet efter målningen av sängmöblerna. Det är på denna väggen som (läs den eventuella) brädväggen sedan ska upp.

Det är inte vi som valt tapeten. Den är inte riktigt min smak, men har helt enkelt bara fått hänga kvar i väntan på bättre idéer.

söndag 16 maj 2010

♥ Sängbord


Före- och efterbilder på det ena sängbordet. Trots det konstiga ljuset på bilderna så ser man vilken skillnad det blev. Man undrar nästan varför man inte målade om dessa ful-furu-skönheter tidigare...

♥ Jo då så att...



Det händer allt lite grejer här hemma. Snällaste syster var här i veckan och vi gjorde ett ryck. Hon hade med sig lite ful-furu-grejer som fick smaka på penseln. Sedan kvistlackade hon sängen våran. När hon åkt så målade jag den i tre omgångar. Det blev en väldig skillnad måste jag säga.

I dag fick maken och jag spela en hel golfrunda tillsammans (utan barnvagn). Tack moster för barnvakten! Det märks dock att träningen inte blivit så intensiv, så bollarna går inte alltid dit man vill.

onsdag 12 maj 2010

♥ Nu är det närmare än närmast...

I helgen åkte vi och handlade färg, så nu är det nära att sängramen får sig en makeover. Återstår bara en liiiten detalj, nämligen vart jag ska hållas och vart vi ska sova under målningsarbetet.

Hur som helst så står färgen här hemma och väntar. Blir ett bra helgprojekt tror jag om man tittar på väderkartan.

Dessutom ska sängborden målas och få nya handtag från Bruka.

fredag 7 maj 2010

♥ Vardagslunk

Bild: Perlan

Den fina postern finns att köpa hos Perlan. Ibland krävs det inte så mycket för att pigga upp den ibland så tråkiga vardagen.

Golfrundan igår gick alldeles utmärkt. Ja, inte spelmässigt kanske. Tänkte mest på att T var hur nöjd som helst i vagnen! Fick visserligen i en birdie också, och var snubblande nära två till. Det duger!

Kvällen avslutades med supergod grekisk mat. Mmm! Tsatsiki är en STOR favorit! Den lyxiga tillvaron byttes dock snart mot vardagsliv igen, då jag stannade och storhandlande i affären på vägen hem. Sen kom jag hem till mina två favoritkillar. En av dem sov dock. Gissa vem?

Nu blir det helg. Tacos står på fredagsmenyn. Väderkartan såg inte alltför rolig ut. Hoppas dock komma ut en sväng med killarna på golfbanan. Annars blir det nog mest lite husfix tror jag.

onsdag 5 maj 2010

♥ På spaning hos Åhlens!


Bild: Åhlens

Kommer ju liksom aldrig iväg till denna butiken eftersom den envisas med att ligga mitt i stadens centrum. Vem har ork att krångla sig in dit med bil, barnvagn och bebis?

Synd, eller tur kanske man ska säga för de har ju en hel del fint.

Kolla in förklädet till barn med stjärnor på. Skulle passa utmärkt i detta hemmet. Fast kanske lite tidigt med förkläde innan man ens kan stå?

Skyltarna var också fina. Köpte dock några liknande i zink föregående år, fast man fick skriva texten själv. Sedan fick vi plocka sådana skyltar i hela trädgården, eftersom fåglarna också tyckte att de var fina och drog upp dem. Grrr!!

I eftermiddag har jag och T´s mormor tänkt att ta med T ut på en golfrunda i solskenet. Får se om Lilleman gillar vår idé. Förra gången gick det utmärkt. Han sov hela rundan, men tittade upp någon gång och suckade djupt: "Vad håller ni på med egentligen?"

tisdag 4 maj 2010

♥ Ur vägen!

Syster och jag tog en frukost och ett shoppingvarv på Ikea i söndags. Vi passade på att komma iväg i tid så vi skulle slippa alla knäppisar som går så långsamt och med vagnarna i bredd. Sånt har vi inte tid med. Tur man har ringklocka på vagnen ;)

Jag hittade ingenting, eller jo det gjorde jag ju, men köpte inget. Visserligen var det ju inte så länge sedan jag var där, så det kan ju förklara saken. Syster däremot fyndade en del grejer, t.ex. ett nytt överdrag till Ektorpsoffan för typ inga pengar alls. Synd att vi har en Tomelilla.

Sen tog vi en tur på det stora köpcentrat och turades om att bära på T, eftersom han insett att det är roligare att hänga på armen än sitta i vagnen. Trots bärandet på 9-kilosklumpen fick vi ändå lite handlat. Äntligen lite kläder till sig själv (och till T också). Kors i taket!

På kvällen kom maken hem från sin golfresa. Hm...konstigt att han hade samma hcp som när han åkte. Jag hade nämligen hört en del förhandssnack om "sänkning" och "singel", men kan ju hört fel ;)

lördag 1 maj 2010

♥ Smörja




Ett litet tips från Rusta. Jag köpte handlotion på flaska för en tjuga. Det var både en snygg flaska och ett praktiskt sätt att smörja händerna på, när man som jag tvättar dem femtioelva gånger om dagen känns det som.

Finns även tvål i samma serie i olika dofter och färger.

♥ Shoppingtur

Medans maken är iväg och harvar på olika golfbanor i dagarna tre, passade lillkillen och jag på att besöka några affärer.

Först var vi på Jysk och köpte den blåa förvaringskorgen (den gröna hade fel nyans) till T´s leksaker.

Sen besökte vi en annan lågprisbutik och fyndade muggar liknande de ovan från Rice, fast för endast 5 kr styck. Hittade också en fin bricka full med Cup Cakes på. Har märkt att min bricksamling börjar närma sig min skosamling i antal. Hm? Hur gick nu det till?

Slutligen passade jag på och tog en tur till en affär som maken vägra besöka, nämligen Rusta. Jag tycker dock att de har en hel del roliga grejer. Där tröttnade dock killen och somnade i vagnen just då vi passerat ingången (det är något med killar och shopping).

Handlade bl.a. två vita tvättsäckar som jag visat tidigare (fast nu var det rea) med 40 respektive 60 grader på. Den förvaringen vi har nu svämmar ju över på en dag eller två. Dessa tänkte jag hänga upp på väggen, sen är det sorterat och klart liksom.